wij zijn al even bezig achter de schermen om hulphonden school alles
goed regelen wij wilden niet zoals standaard beeld met hulphond
hulphond moet klik zijn en je besten maatje maar ook beste vriend en
je moet zelf ook je beste beentje voorzet dus samen werken als team
nu komt vast je vraag wat gaat kosten en hoelang duurt het de kosten
om kunnen beginnen u koop u eigen pup wilt u begleiding met aan
koop kunnen we samen met u pups bekijken hier vragen reiskosten
voor 25 euro tot 120 kilomter en wordt besproken als verder is wordt
overlegt om terug komen de pup moet wel gezondheid verklaring wij
acpteren bij sommige beperking van de hond ook maar ligt aan
hulpvraag dus bij ons is hond niet afscherven maar moet wel
redelijkheid passen voor lespakket stellen we contract op zo dat u
weet waar begint kan ook met opnamen als dat makkelijker is de
eerste les kosten zijn 350 euro zit tuig label en pasje en 3 lessen
gemiddelen 24 maand lessen om 3 weken les waar echt aanwezig
moeten zijn kosten 25 euro per les exclusief entreen indien gevraag
worden zijn deze kosten voor u zelf voor komen dat ziek bent of
afspraak kruist dan kijken we toch week nog plannen of week er na wel
reking mee houden dat dan langer duurt bij vragen of probleem skype
en telefoon contact de eerste beoordeling is met 6 maanden of hij/zij
het op pakt en is gewoon kijken de hond moet geen druk voelen u zal
vast vraag hoe moet pup zindelijk krijgen daar willen ook mee
begleiden dat voor iedereen haalbaar is
welke honden die begleiden
de geleiden hond
alleen als nog wat kan zien dus ook als langzaam
geen zicht meer heb kan pup aan mee groeit
Autisme hond De PTSS hond de signaalhond
epilsesiehond
heb hier na nog vragen maak contact via website via facebook zie link
hier onder
Pootje van Chloe /Boedha
101 vragen aan Kwispel vzw
Door Karine Poels op Zondag 2 december 2012 om 21:22
Hieronder verzamel ik allerlei vragen, allemaal door mekaar... Zoals ze in mij op komen, zoals ze ooit gesteld zijn... En zoals ze mogelijk ooit nog (eens) gesteld zullen worden...
Hoe lang bestaan jullie al als vzw?
Wij hebben de vzw Kwispel opgericht te Antwerpen op 7 november 1996
Kan ik een eigen hond laten opleiden bij jullie?
Ja dat kan. Maar we prefereren in feite een pup die door ons geselecteerd werd bij een fokker. Desondanks zullen wij indien mogelijk elke serieuze aanvraag, elke kandidatuur tot opleiding degelijk onderzoeken en indien het mogelijk is dan kunnen we perfect met je eigen hond aan de slag gaan (ook voor de C.A.T. afdeling)
Wat is C.A.T.?
C.A.T. is de Engelstalige afkorting voor Canine Assisted Therapy.Anders dan bij de hulphond zal de therapiehond eender werken in dus een therapeutisch en zelfs soms wel opvoedkundig en pedagogisch kader. Zowel voor volwassenen als kinderen. C.A.T. is een benaming die een hele waaier aan vormen van therapie met een hond kan dekken.
Waarom dragen jullie honden een rugzakje?
Onze honden leren van kleinsaf eerst met een vestje te werken. Vestje aan is "werken" en vestje uit is "ik mag gewoon hond zijn"....Later schakelen we over op een rugzakje. Wij hebben voor onszelf daarin duidelijke richtlijnen uitgewerkt. Zo wordt elke rugzak op maat gemaakt en zijn geen 2 rugzakken identiek! We houden rekening met de schoft van de hond, met de plek waar voor ons de rugzak op de rug mag steunen, met de breedte van de steunband bovenop (die niet TE breed noch te smal mag zijn) de zijdelingse zakjes moeten enigszins de bewegingen der schouderbladen kunnen volgen en het bruttogewicht van een rugzak met inhoud dus, mag de 10% lichaamsgewicht van de hond niet overschrijden! Concreet betekent dit dat een hond van 20kg nooit zwaarder beladen mag worden dan 2kilo (wat ons inziens al TE zwaar is) We raden aan om onder dat gewicht te blijven! Zo een 7% van het lichaamsgewicht en minder indien je lange afstanden gaat afleggen waarbij de hond langer dan 2 opeenvolgende uren zijn/haar rugzak dient te dragen! Inhoud van het rugzakje kan van persoon tot persoon schelen. Meestal zit er ook en regencape in. Het hulphondenpaspoort wordt bovenop de rugzak vastgemaakt en dient eveneens als herkenning in winkels.
Welke rassen gebruiken jullie om tot hulphond op te leiden?
Naast de alombekende Labrador en Golden Retriever (waarvan wij vinden dat er al genoeg opleidingscentra zijn die deze honden tot piekfijne hulphonden kunnen opleiden) benut de vzw voornamelijk andere rassen. Een variatie is de laatste tijd meer en meer in opkomst. In het begin werkten we quasi uitsluitend met de Engelse Cocker Spaniel. Deze vergt een andere aanpak, een ander opleidingsschema en soms ook een andere manier van benaderen om van hem werkelijk een hulphond te maken. Nu tegenwoordig kunnen er ook Gordon Setter, Irish Water Spaniel (voor het hypoallergene aspect) Springer Spaniel edm benut worden. Verder zijn er nog rassen en kruisingen die het uitstekend zouden doen als hulphond! We proberen indien mogelijk een beetje te kunnen beantwoorden aan de wens/vraag van de aanvrager van hulphond.
Hebben jullie dan nooit een Retriever in opleiding?
Oh jawel we hebben 1 opgeleid! Hij heette Bram. Dit was eveneens in de beginjaren van Kwispel vzw. Het betrof een hond die al bij iemand thuis woonde. Het ging om een persoon die dacht "eerst zelf een hond kopen en dan ergens een aanvraag doen tot opleiding!" In die tijd was Kwispel voor deze dame de enige hoop.
Ik heb een gezin... En ik wil een hulphond... mag dat en hoe gaat dat dan?
Wij hebben totaal geen probleem met aanvragen vanuit een gezinstoestand! In tegendeel, wij betrekken iedereen zo goed mogelijk in die opleiding van pup tot hulphond. Ook de eventuele partner en kinderen! Wij hebben trouwens een apart programma op kindermaat en dat heet "mijn mama/papa krijgt een hulphond" en dat is een soort mapje waarin (afhankelijk van de leeftijd en de interesse van het kind) informatie en weetjes komen. Ook foto's van "ik heb mee gewerkt met de hond"
Kan men voor een kind in een rolstoel ook een hulphond aanvragen?
Ja, en dit vanaf de leeftijd van 5 jaar (aanvraagdatum! Dat wil zeggen dat dit nog niet de startdatum is van "joepie we hebben de hond in huis") en dan ENKEL als minstens 1 ouder (of voogd) mee werkt teneinde die opleiding te doen slagen. Voor kinderen die een hulphond willen wordt er ook samengewerkt met de school (directie, zorgcoördinator, klasjuf edm)
Vanaf welke periode werk ik mee aan de opleiding van mijn hond?
Jou hond opleiden kan je zelf mee volgen van pup tot hulphond.In de meeste gevallen werken wij gewoon bij jou thuis.Indien nodig met behulp van een peter/meterschap voor jou hond in opleiding. In uitzonderlijke gevallen kunnen wij de hond de eerste 6 maanden in een pleeggzin laten opgroeien en hem daar zijn basisgehoorzaamheid laten starten. Bij ons is het dus volledig mogelijk om op voorhand te zeggen "ik wil dat ras, een teefje/reu en ik wil erbij zijn wanneer jullie nestjes honden gaan bezichtigen en ik wil er bij zijn als de hond van bij de fokker afgehaald mag worden en ik wil de pup meteen bij mezelf in huis. Dat is perfect mogelijk via ons opleidingssysteem! Alles hangt uiteraard af van jou omgeving, jou handicap, de mogelijkheid om op dat vlak mee te kunnen werken aan de eerste stappen van gehoorzaamheid en zindlijkheidstraining... Indien je voldoende hulp rondom je hebt (bijvoorbeeld gezin) dan is er zeker al geen probleem om dat stukje te doorstaan. Dan heb je wel een hond die van meetafaan aan JOU gezin gewend is. In jou eigen omgeving. Zo kunnen wij de hond zo specifiek mogelijk voor jou opleiden. Naar je eigen noden en behoeften.
Mag ik de naam kiezen van mijn toekomstige hulphond?
Ja, bij Kwispel vzw zijn wij er ons terdege van bewust dat de hulphond jou allerbeste maatje zal zijn en dat de naam die jij wil roepen een zelfgekozen roepnaam moet zijn die jij zelf (en enkel jij) mooi moet vinden! Wel raden we aan om namen te kiezen die goed klinken zoals namen met 2 lettergrepen.
Stel dat ik kom te sterven en mijn hulphond leeft nog...
Dan is het jou laatste wilsbeschikking die beslist waar de hond heen gaat en of die bij jou partner blijft (indien je op dat moment nog een partner hebt)
Wat als mijn hond te oud wordt om nog te werken?
Een verbintenis aan gaan tussen mens en dier is een verbintenis voor het leven! Hij die jou gediend heeft in betere tijden heeft recht op pensioenjaren... In zijn vertrouwde omgeving! Dus bij jou! Tot de dood ons scheidt... Wij "pakken" geen hond af die niet meer kan werken.
Wordt de hond mijn eigendom?
Ja. De hond wordt volledig jou hond. Zolang je de wettelijke bepalingen inzake het dierenwelzijn respecteert is het ook volledig bij jou om te beslissen hoe je thuis om gaat met je hond (wel of niet op bed slapen edm)
*vragenlijst nog niet volledig... Er zullen altijd nog vragen updates bij komen hier!
© 2024 www.roadrunner-stables.eu - Powered by Shoppagina.nl